Site Overlay

Kinderfotografie

Ik shoot al kinderen sinds 2009. Maar ben sinds ik zelf moeder ben geworden in 2016 wel echt veel meer ervaren geworden in het werken met de kinderen.

Mijn expertise ligt bij kinderen tussen de Sitters (baby’s die al zelfstandig kunnen zitten) tot de 4 jaar.

Deze leeftijd vind ik geweldig, want ze hebben nog niet zo door wat er moet gebeuren tijdens een shoot. We kleden ze leuk aan, ik zorg voor een mooie setting / spulletjes waar ze mee mogen spelen, en je laat ze hun gang gaan. Sommige kinderen kan je evt al een beetje sturen, anderen niet. Beide zijn geen probleem. Oudere kinderen is natuurlijk ook mogelijk, maar dan krijg je al veel meer gemaakte foto’s. Sommige kinderen kunnen goed mijn tips opvolgen, anderen wat minder. Ook hier zijn beide geen probleem.

Mijn style

Ik maak geen standaard ‘schoolfoto’ foto’s. Daarvoor kan je gewoon beste bij de betreffende style fotografen zijn. Zij weten precies hoe daar mee om te gaan. Ik werk met kinderen en de ouders samen om mooie unieke kunst te maken. De shoot zelf is ook al een klein feestje. Al moet het ene kind even ontdooien, en is het andere kind niet te stoppen. Ik hou echt van alle soorten kinderen. Mijn eigen zoontje is een ‘Spring in het veld’ en een ‘ ik doe toch niet wat je wil’ kindje. Welke nooit stil zit/zat. Mijn MUSE was hij. Nu hij ouder is, hoeft hij niet meer zo vaak en wil hij natuurlijk ook niet meer zo vaak. Zelfs met een kleine setting in mijn woonkamer, kon hij gelukkig toch zijn ding doen vaak. Dat heeft de mooiste foto’s opgeleverd, maar vooral ook veel leer momenten. Samen met hem (en mijn modelletjes) ben ik tot de style gekomen waarbij een kindje nog gewoon kindje kan zijn, en we toch mooie kunst maken. Met zijn allen. Want ik kan dat natuurlijk niet alleen. Daar heb ik (geduldige) ouders voor nodig, maar ook de kinderen zelf natuurlijk.

Geinspireerd

Ik ben vooral in mijn style geïnspireerd door de 17e eeuw, het verleden, de mooie kleding, de oude meesters (vooral van Nederland en België). Maar ik ben ook een fantasy fan en een groot steampunk fan. Ik ben mijn hele leven depressief geweest bijna en regelmatig ook mijn diepe momenten nog, waardoor ik van donker en mysterieus houd. Dit alles heeft mij tot mijn style gebracht. Mijn signature.

Ik heb nu ook een kind wat natuurlijk gek is op comic figuren en tekenfilm figuren, en probeer soms wel eens te kijken of deze evt ook binnen mijn style te verwerken zijn natuurlijk. Maar dat lukt niet altijd en niet met alles natuurlijk.

Kleding en Atributen

Ik heb over de jaren heen kleding verzameld die past bij de style waar ik van houd. Dit is wel gericht op kinderen van maat 74 tot en met 116 maximaal. Daarnaast uiteraard beperkte keuze. Is jouw eigen kleding style voor jouw kids vage, natuur achtige tinten met stofjes zoals (nep) linnen en heb jij idee dat jouw kleding wel bij mijn style pas, mag je natuurlijk ook kiezen voor eigen kleding. Ik werk vooral met merkjes zoals Bobby en Beer, Lil’ Atelier (merk je van Name It, is in vele kledingwinkels te vinden) en shop ook nog wel eens bij Lil’ Bobs.

Ook shop ik graag voor attributen bij de kringloopwinkels of op marktplaats. Sommige attributen zijn dus echt antiek en geen vintage namaak (heb ik ook geen problemen mee, als ze echt lijken). Meestal weet ik wel waar een kindje mee kan spelen en wat we uit de buurt van de grijp-grage handjes moeten houden. Daar hoef jij je als ouder geen zorgen over te maken.

Binnen EN Buiten

Ik shoot zowel binnen als buiten. Ik bouw af en toe mijn studio op in mijn Uber kleine woonkamer (14m2), in Papendrecht. Maar ik shoot ook buiten in Papendrecht. Ivm reisbeperking van mijzelf, shoot ik voornamelijk in Papendrecht.

Studio / binnen

Ik bouw dus mijn woonkamer om. Die toch al klein is en vol staat. Wel Op een manier waardoor ik hem om kan bouwen gelukkig tot een studio ruimte eens per maand ongeveer. Maar wij hebben katten en een hond en we hebben een leef-huis. Onze huisdieren zijn niet in de ruimte tijdens het shooten, maar hun geur en haren zijn soms wel terug te vinden. Dit minimaliseer ik zo veel mogelijk, maar is niet te elimineren uiteraard. Ben je allergisch voor huisstofmijt of katten/ honden, dan raad ik aan alleen jezelf voor buitenschools aan te melden, niet voor binnen.

Wil jij graag samen werken met mij? Dan kan je je aanmelden voor mijn shootdagen. Vrijblijvend. Momenteel werk ik voornamelijk op Portfolio basis, en heb ik weinig plek voor opdrachten. Je kan op mijn Instagram account Fine Art Gertrude mij volgen en op de hoogte blijven van model oproepen, of door mijn blog updates aan te melden, dan ontvang je ook model oproepen.

Copyright © 2023 Gertrude Goené Fotografie. All Rights Reserved. | Chique Photography by Catch Themes