Hier vind je algemene tips om jouw foto te maken voor de volgende digital Artworks:

Je bent altijd vrij om mij een berichtje te sturen als je vragen heb.
Als eerste is het handig om de foto bij het raam te maken. De achtergrond is niet zo belangrijk, want die photoshop ik weg. Let wel op dat er geen direct zonlicht op de persoon valt. Let op dat je in huis geen enkele lamp aan hebt staan, dit geeft altijd extra licht op je model, wat we niet willen.
Het beste is het als de persoon/het model met zijn gezicht (schuin) richting het raam staat. In dit geval is het raam dus schuin achter jou aan de rechterkant. (45 graden aan jouw linkerschouder)

Daarnaast is de hoogte waarvandaan jij jouw foto maakt belangrijk. Het perspectief noemen we dat. Het beste is dat je de foto maakt vanaf de hoogte van de middel van model (heupen). Dus ga op je knieën of op de grond zitten terwijl je de foto maakt.

Daarnaast is het handig om te weten wat er op de foto moet komen te staan. Zorg dat je geen tenen afsnijdt of andere lichaamsdelen. Dus dat je model helemaal op de foto staat. Bij deze Artworks kan je model staan richting de camera.
Als laatste is het tijdstip van de dag handig om te weten. Dit geldt in principe voor alle digital artworks.
Dit is in de winter tussen 11:00 en 16:00 uur. In de zomer kan het tussen 09:00 uur en 20:00 uur zeker wel.
Het beste bij alle dagen is rond de middag (wanneer de zon het felst is, ook als het bewolkt is, tenzij ’s morgens of later op de dag de zon alsnog zou gaan schijnen.

Je kan altijd even een Whatsapp berichtje sturen of de foto zo goed is. Dit kan naar 06-44302058. Zorg dat je eerst de foto stuurt en daarna het bericht: Is deze foto goed voor Digital Artwork …. (en dan de naam van het artwork). Indien je dat als je laatste berichtje hebt, kan ik snel zien dat ik, waar mogelijk, snel jouw foto moet checken. Zodat je eventueel snel verder kan. Bellen is niet mogelijk!

Extra Tips

  • Maak altijd meerdere foto’s waardoor ik of jij zelf voldoende keuze hebt om te kijken welke het beste is.
  • Heb geduld. Niet alle kinderen doen precies wat je wil, maar laat ze soms maar, en vergeet niet te fotograferen in de tussentijd, soms krijg je dan de meest spontane foto’s.
  • Vraag ze ergens naar te kijken of te wijzen. Of zorg voor passende kleding en attributen om te gebruiken voor de foto.
  • Soms heeft een kindje op dat moment geen zin of rust voor de foto. Oudere kinderen kun je overhalen met een beloning (bijvoorbeeld een ijsje of (extra) schermtijd). De jongere kinderen werken meestal beter mee na een slaapje of na eventueel iets te eten. Soms een extra telefoon met een liedje of tijdens fotograferen een liedje op zetten kan de aandacht soms ook naar jou en de telefoon trekken. Of een extra telefoon vlak naast de telefoon (of camera) waarmee je schiet met een leuk filmpje wat ze leuk vinden. Werkt perfect.
  • Let echt op dat je goed alles leest en als je vragen heb, stel ze gerust via Whatsapp of een SMS (berichten heet dat tegenwoordig).

Voorbeeld poses en bewerkingen

Webshop

Voor alle opties klik HIER.