Je bent altijd vrij om mij een berichtje te sturen als je vragen heb.
Als eerste is het handig om de foto bij het raam te maken. De achtergrond is niet zo belangrijk, want die photoshop ik weg. Let wel op dat er geen direct zonlicht op de persoon valt. Let op dat je in huis geen enkele lamp aan hebt staan, dit geeft altijd extra licht op je model, wat we niet willen.
Het beste is het als de persoon met zijn gezicht richting het raam staat of zit. In dit geval is het raam dus aan de rechterkant van de persoon die de foto maakt.

Voor de Double exposure foto is het handig als er zwarte kleding aan gedaan word. Voor de Familie Artwork maakt het niet uit wat je aan heb.

Aanpassing voor baby’s
Indien je een baby heb die nog geen hoofdje zelf sterk omhoog kan houden, raad ik aan de baby neer te leggen. Kan de baby wel zelf zijn hoofdje omhoog houden, dan kan je de baby op schoot nemen voor het raam (gezichten van de personen die op de foto gaan richting het raam.

Daarnaast is de hoogte waarvandaan jij jouw foto maakt belangrijk. Het perspectief noemen we dat. Het beste is dat je de foto maakt vanaf de hoogte van het gezicht.

Daarnaast is het handig om te weten hoe hij moet staan of zitten. In dit geval kan beide. Je hoeft alleen een foto te maken van het bovenlichaam van het model. Bij deze pose staat/zit jouw model richting het raam. Jij schiet de foto van het model vanaf de zijkant. Het raam is dus aan jouw rechterkant. (foto van profiel van hoofd dus)

Als laatste is het tijdstip van de dag handig om te weten. Dit geldt in principe voor alle digital artworks.
Dit is in de winter tussen 11:00 en 16:00 uur. In de zomer kan het tussen 09:00 uur en 20:00 uur zeker wel.
Het beste bij alle dagen is rond de middag (wanneer de zon het felst is, ook als het bewolkt is, tenzij ’s morgens of later op de dag de zon alsnog zou gaan schijnen.

Je kan altijd even een Whatsapp berichtje sturen of de foto zo goed is. Dit kan je Whatsappen naar 0644302058 (bellen niet mogelijk!). Zorg dat je eerst de foto stuur en daarna bericht: Is deze foto goed voor Digital Artwork …. (en dan de naam van het artwork). Indien je dat als je laatste berichtje heb, kan ik snel zien of ik even snel jouw foto moet checken. Zodat je eventueel snel verder kan.

Extra Tips

  • Maak altijd meerdere foto’s waardoor ik of jij zelf voldoende keuze heb om te kijken wat beste is.
  • laat iemand buiten staan of andere kant van raam staan voor kinderen of dieren om naar te kijken.
  • Heb geduld. Niet alle kinderen doen precies wat je wil, maar laat ze soms maar, en vergeet niet te fotograferen in de tussentijd, soms krijg je dan de meest spontane foto’s.
  • Vraag ze ergens naar te kijken of wijzen.
  • Zorg voor passende kleding en attributen om te gebruiken voor de foto.
  • Soms heeft een kindje op dat moment geen zin of rust voor de foto. Oudere kinderen kan je overhalen met bijvoorbeeld een ijsje, of schermtijd. De jongere kinderen zijn perfect na een slaapje en na eventueel iets te eten. Soms een extra telefoon met een liedje of tijdens fotograferen een liedje op zetten kan de aandacht soms ook naar jou en de telefoon trekken. Of extra telefoon vlak naast de telefoon (of camera) waarmee je schiet met een leuk filmpje wat ze leuk vinden. Werkt perfect. Maar een ander moment pakken als je kindje echt niet wil is ook een optie.
  • Let echt op dat je goed alles leest en als je vragen heb, stel ze gerust via Whatsapp of een SMS (berichten heet dat tegenwoordig).

Voorbeelden van goede foto’s: