Hieronder vind je stappenplan / tips voor het maken van de foto’s. Tevens leg ik hier even uit hoe het allemaal in zijn werking gaat.

 • Je besteld via het berichtje jouw bestelling (of via deze site gewoon, dat ligt eraan als er geen actie is. dan kan je een aantal stappen overslaan uiteraard).
 • Dan geef je aan voor hoeveel personen/ dieren
 • Dan vraag je om je voor en achternaam voor betaal verzoekje. Deze kan je gelijk betalen, of nadat je de foto’s gemaakt heb. Betaling is wel bewijs van bestelling en heeft ook met de snelheid waarmee je aan de beurt ben te maken, gezien mijn bestellingen op datum van betaling lopen en afgewerkt worden (zeker als het druk is)
 • Je maakt met onderstaand stappenplan de foto’s en stuurt deze via email naar mij toe.
 • ik controleer de foto’s of ze in origineel formaat gestuurd zijn.
 • Dan geef ik dit aan als je ze even opnieuw moet sturen. 99% van de tijd hoeft indien lage resolutie geen nieuwe foto gemaakt te worden, en is het een kwestie van dat de foto door email of door versturen via andere apps verkleind is.
 • Indien alle foto’s in origineel formaat binnen zijn, dan kom je in de map voor bewerken te staan en dan ga ik op datum van betaling de foto’s bewerken.
 • Levertijd is vanaf dat moment normaal gesproken 1-5 werkdagen, maar in schoolvakanties is dit 2-10 werkdagen, omdat ik dan of soms een dagje niet werk, of halve daagjes werk.
 • Spoedbewerking vanaf dat moment is ook mogelijk, tegen betaling van €10,- dan heb je je artwork binnen 24 uur nadat de betaling voor de spoedopdracht binnen is.
 • Je ontvangt je Artwork digitaal via de email in hoge resolutie. Ik vraag altijd even of het artwork naar wens is, zo niet ga ik dit aanpassen (binnen de mogelijkheden) dat hij naar wens word.
 • Als je tevreden ben met je Artwork ontvang je een (standaard) e-mailtje of je please please please een review wil achter laten. inclusief de links naar keuze waar je dit kan doen. tevens word er dan gevraagd of ik jouw artwork mag gebruiken voor mijn portfolio of niet. Dit is niet verplicht. Mijn portfolio is voor 99% op social media. Maar het helpt mij om te laten zien hoe de Artworks kunnen worden. Al ben ik net zo blij met een review als dat ik het Artwork voor mijn portfolio mag gebruiken hoor.

Je bent altijd vrij om mij een berichtje te sturen als je vragen heb.
Als eerste is het handig om de foto bij het raam te maken (model uit raam kijkend). De achtergrond is niet zo belangrijk, want die Photoshop ik weg. Let wel op dat er geen direct zonlicht op de persoon valt. Let op dat je in huis geen enkele lamp aan hebt staan, dit geeft altijd extra licht op je model, wat we niet willen.

De belangrijkste regel is het als de persoon met zijn gezicht richting het raam staat of zit. Dus dat hij/zij uit het raam kijkt.

Daarnaast is het heel belangrijk dat de foto binnen gemaakt word EN dat het bij een raam is waar niet het zonlicht hard naar binnen valt.

Zorg dat je alleen foto van hoofd en schouders neem en geen hoofd afsnijd. alleen bij schouders is het dan afgesneden. een portret foto dus. (Dit is belangrijk voor de kwaliteit van de foto)

Aanpassing voor baby’s
Indien je een baby heb die nog geen hoofdje zelf sterk omhoog kan houden, raad ik aan de baby neer te leggen. Kan de baby wel zelf zijn hoofdje omhoog houden, dan kan je de baby op schoot nemen voor het raam (gezichten van de personen die op de foto gaan uit raam kijken.

Daarnaast is de hoogte waarvandaan jij jouw foto maakt belangrijk. Het perspectief noemen we dat. Het beste is dat je de foto maakt vanaf de hoogte van het gezicht.

Daarnaast is het handig om te weten hoe hij moet staan of zitten. In dit geval kan beide. Je hoeft alleen een foto te maken van het bovenlichaam van het model. Bij deze pose staat/zit jouw model richting het raam. Jij schiet de foto van het model vanaf de zijkant. Het raam is dus aan jouw rechterkant. (foto van profiel van hoofd dus)

Als laatste is het tijdstip van de dag handig om te weten. Dit geldt in principe voor alle digital artworks.
Dit is in de winter tussen 11:00 en 16:00 uur. In de zomer kan het tussen 09:00 uur en 20:00 uur zeker wel.
Het beste bij alle dagen is rond de middag (wanneer de zon het felst is, ook als het bewolkt is, tenzij ’s morgens of later op de dag de zon alsnog zou gaan schijnen.

Je kan altijd even een berichtje sturen of de foto zo goed is. Dit kan je even sturen via berichtje waar we contact hebben gehad, anders via email. Zorg dat je eerst de foto stuur en daarna bericht: Is deze foto goed voor Digital Artwork …. (en dan de naam van het artwork). Indien je dat als je laatste berichtje heb, kan ik snel zien of ik even snel jouw foto moet checken. Zodat je eventueel snel verder kan.

Extra Tips

 • Maak altijd meerdere foto’s waardoor ik of jij zelf voldoende keuze heb om te kijken wat beste is.
 • laat iemand buiten staan of andere kant van raam staan voor kinderen of dieren om naar te kijken.
 • Heb geduld. Niet alle kinderen doen precies wat je wil, maar laat ze soms maar, en vergeet niet te fotograferen in de tussentijd, soms krijg je dan de meest spontane foto’s.
 • Vraag ze ergens naar te kijken of wijzen.
 • Zorg voor passende kleding en attributen om te gebruiken voor de foto.
 • Soms heeft een kindje op dat moment geen zin of rust voor de foto. Oudere kinderen kan je overhalen met bijvoorbeeld een ijsje, of schermtijd. De jongere kinderen zijn perfect na een slaapje en na eventueel iets te eten. Soms een extra telefoon met een liedje of tijdens fotograferen een liedje op zetten kan de aandacht soms ook naar jou en de telefoon trekken. Of extra telefoon vlak naast de telefoon (of camera) waarmee je schiet met een leuk filmpje wat ze leuk vinden. Werkt perfect. Maar een ander moment pakken als je kindje echt niet wil is ook een optie.
 • Let echt op dat je goed alles leest en als je vragen heb, stel ze gerust via Whatsapp of een SMS (berichten heet dat tegenwoordig).

Tips voor katten

 • indien je kat opgepakt kan worden, kan het handig zijn dat iemand je kat beet houd voor het raam. meestal kijkt je kat dan automatisch naar buiten. Ook is het niet heel belangrijk dat de kat dicht bij het raam zit, maar geeft wel de beste kwaliteit.

Tips voor foto overledene(n)

 • indien je een oude analoge foto heb, is het beste deze in te scannen. in uiterste nood kan je ook een foto van de foto maken, maar beste is inscannen ivm geen strooilicht.
 • het is niet verplicht een foto van de zijkant van de overledene(n) te hebben. Je kan ook een foto van de voorkant gewoon gebruiken. Liefst wel een portret foto. Gezien de kwaliteit al lager ligt vaak als het een oude foto is. Ik optimaliseer hem wel zo veel mogelijk, maar ik kan er geen ‘nieuwe’ foto van maken natuurlijk. Elk beetje kwaliteit is meegenomen, maar ik heb ook al met hele oude foto’s gewerkt hoor.

Voorbeelden van goede foto’s:

Hoe mail je de foto’s?

Naar digitalartworkbygertrude@gmail.com

Liefst 1 foto per email. En zorg dat de foto’s gestuurd worden met de telefoon waarmee ze gemaakt zijn en in origineel formaat. Vergeet niet om een eventuele volgorde even aan te geven. Of je van jong naar oud wil, of oud naar jong (van links naar rechts) of een andere volgorde.

Je kan ook ervoor kiezen om de foto’s via www.wetransfer.com te sturen. Dan hoef je niet te veel zorgen te maken of hij goed is of niet, mits ze verstuurd worden met de telefoon waarmee ze gemaakt zijn. Wel zal ik nog steeds de foto’s beoordelen of ze goed zijn of niet.

Indien andere mensen hun foto’s sturen voor jouw bestelling, zorg dat ze jouw bestelnummer of naam in het onderwerp zetten. Dan komt het eigenlijk altijd wel goed.

Vergeet evt niet een gewenste volgorde aan te geven.

Veel succes met het maken van de foto’s. Indien je nog vragen heb, kan je me altijd berichten via de communicatie die we al hebben.