Hier vind je de algemene tips om jouw foto te maken voor de volgende digital Artworks:

Je ben altijd vrij om mij een berichtje te sturen als je vragen heb.
Als eerste is het handig om de foto bij het raam te maken. De achtergrond is niet zo belangrijk, want die photoshop ik weg. Let wel op dat er geen direct zonlicht op de persoon valt. Let op dat je in huis geen enkele lamp aan heb staan, dit geeft altijd extra licht op je model, wat we niet willen.
Het beste is het als de persoon met zijn gezicht (schuin) richting het raam is. In dit geval is het raam dus schuin achter jou aan de rechterkant. (45 graden aan jouw linkerschouder)

Daarnaast is de hoogte waarvandaan jij jouw foto maak belangrijk. Het perspectief noemen we dat. Het beste is dat je de foto maakt vanaf de hoogte van de middel van model (heupen).
Dus ga op je knieën of zitten op de grond terwijl je de foto maakt.

Daarnaast is het handig om te weten hoe hij moet staan of zitten. Zorg dat je geen tenen afsnijd, of andere lichaamsdelen. Dus dat je model helemaal op de foto staat.
Bij deze pose staat jouw model richting het raam. Jij schiet model vanaf de zijkant. Het raam is dus aan jouw linker of Rechterkant (afhankelijk van waar in het Digital Artwork je kindje naar moet kijken). Model dient de benen beetje wijd te doen op een krukje. Zodat het lijkt alsof het model aan het paardrijden is.

Als laatste is het tijdstip van de dag handig om te weten. Dit geld in principe voor alle digital artworks.
Dit is in de winter tussen 11:00 en 16:00 uur. In de zomer kan het tussen 09:00 uur en 20:00 uur zeker wel.
het beste bij alle dagen is rond de middag (wanneer de zon het felst is, ook als het bewolkt is, tenzij ’s morgens of later op de dag de zon alsnog zou gaan schijnen.

Je kan altijd even een Whatsapp berichtje sturen of de foto zo goed is. Dit kan Whatsappen naar 0644302058 (bellen niet mogelijk!). Zorg dat je eerst de foto stuur en daarna bericht: Is deze foto goed voor Digital Artwork …. (en dan de naam van het artwork). Indien je dat als je laatste berichtje heb, kan ik snel zien of ik even snel jouw foto moet checken. Zodat je eventueel snel verder kan.

Extra Tips

  • maak altijd meerdere foto’s waardoor ik of jij zelf voldoende keuze heb om te kijken wat beste is.
  • Heb geduld. Niet alle kinderen doen precies wat je wil, maar laat ze soms maar, en vergeet niet te fotograferen in de tussentijd, soms krijg je dan de meest spontane foto’s.
  • Vraag ze ergens naar te kijken of wijzen.
  • Zorg voor passende kleding en attributen om te gebruiken voor de foto.
  • Soms heeft een kindje op dat moment geen zin of rust voor de foto. Oudere kinderen kan je overhalen met bijvoorbeeld een ijsje, of Schermtijd. De jongere kinderen zijn perfect na een slaapje en na eventueel iets te eten. Soms een extra telefoon met een liedje of tijdens fotograferen een liedje op zetten kan de aandacht soms ook naar jou en de telefoon trekken. Of extra telefoon vlak naast de telefoon (of camera) waarmee je schiet met een leuk filmpje wat ze leuk vinden. Werkt perfect. Maar een ander moment pakken als je kindje echt niet wil is ook een optie.
  • Let echt op dat je goed alles lees en als je vragen heb, stel ze gerust via Whatsapp of een SMS (berichten heet dat tegenwoordig).

Voorbeeld poses en bewerkingen