Je vraagt je wellicht af ‘hoe gaat het nu tijdens zo’n newborn sessie?’ Zeker als je voor de eerste keer een sessie mee maakt. Of omdat het je eerste kindje is. Daarnaast natuurlijk i.v.m. de Corona maatregelen.

Nadat je geboekt hebt

Nadat je geboekt hebt, zal ik contact opnemen via Whatsapp. Dit omdat ik last van Chemo-hersenen heb. (Niks besmettelijks hihi, Lees waarom en wat het is HIER) Maar ook omdat je dan kan antwoorden wanneer het jou uit komt en je kan terug lezen wat we besproken hebben. Ik kan dat dus ook, zeer fijn voor mijn vergeetachtigheid.

Ik zet je in mijn agenda en houd rekening dat je 2 weken eerder of later kan bevallen dan de uitgerekende datum uiteraard. Indien er daardoor 2 personen in 1 week vallen is geen probleem en kan ik beide fotograferen (wel liefst zo ver mogelijk uit elkaar natuurlijk qua datum, maar dat komt helemaal goed). Je kan je wensen dan ook al kenbaar maken uiteraard. Na de aanbetaling staat je plekje vast.

De baby is geboren!

Dan is het zo ver! Je baby is geboren! Wat komt er dan veel op je af. Natuurlijk heb je al wel een hoop geregeld en kan je ook lekker genieten van je kleine spruit. Wellicht heb je al vooraf alles bedacht wat je wil, of laat je het aan mij over. Als eerste is het handig om mij een whatsappje te sturen met de geboortedatum, geboorte gewicht en indien nog niet bekend het geslacht. Dit mag je ook midden in de nacht doen, wat je wil. Liefst binnen 72 uur na de bevalling, maar ietsjes later mag ook. Maar wees voorbereid dat als je 3 weken later pas bericht het wel nog een weekje kan duren voor ik een plekje heb. Ik plan vaak ongeveer een week vooruit. Dus hoe eerder je het laat weten des te beter.

WhatsApp gesprek

Dan komt een heel WhatsApp gesprek tot stand. Daarin ben je vrij te pronken met je prachtige baby, maar vooral ook handig voor wat dingen te bespreken. Sowieso handig om te weten of je in mijn fotografiekamer de sessie wil doen of bij jou thuis. In mijn fotografie kamertje zorg ik dat ik alles klaar heb staan wat we zullen gebruiken. Bij jou thuis zorg ik dat ik een aantal basis dingen mee heb. En ik zal ook nog wat reserve dingen in mijn auto leggen, zodat ik niet ver hoef, indien de baby de sessie een beetje omgooit qua schema.

In beide gevallen zullen alle spullen die ik gebruik schoon zijn, net gewassen en met ontsmettingsgel schoongemaakt zijn. Ik heb zelf ook ontsmettingsgel mee. Tevens draag ik een mondkapje. Jij hoeft in jouw eigen huis dit NIET te dragen, mits er 1,5 afstand van de volwassenen gehouden kan worden, en ik maximaal de 3e persoon ben. Bij mij in mijn fotografie kamer vraag ik dit van de papa of 2e persoon die mee is wel, jij alleen indien je dat zelf wil. Je bent net bevallen en het wordt al warm genoeg voor je allemaal. Ik draag uiteraard ook in mijn fotografie kamer een mondkapje.

Zelf foto’s maken met telefoon

Bij mij mag je foto’s maken met je telefoon zolang je mij niet in de weg staat. Ligt je baby heerlijk te slapen en was ik van plan verder te gaan naar het volgende, en ik denk eraan, stap ik even aan de kant om jou een foto te laten maken. Tevens mag er ook gefilmd worden. Video bellen kan, maar even in overleg. Dan weet ik daar op voor te bereiden, en alleen bij jou thuis.

Tijdens jouw sessie in mijn fotografie kamer

Tijdens jouw sessie in mijn fotografie kamer heb ik 2 lekkere stoelen waar je goed rechtop in kan zitten. Het is een kleine ruimte, maar voldoende als we niet te veel verplaatsen van plek. Je kan lekker blijven zitten en ik doe alles. Er zullen een aantal flesjes water beschikbaar zijn. Ik zorg dat het lekker warm is met mijn kacheltje. Let hierop met kleding aan doen. Doe laagjes aan zodat je jezelf een beetje kan afpellen. Hormonen werken nogal eens tegen hierin. Zelf loop ik in een legging en een shirt. Ik draag een mondkapje en vraag alleen van de 2e persoon die mee komt of die een mondkapje draagt. Jij als moeder bent niet verplicht. Ik kan toch wel met enige zekerheid zeggen dat jij waarschijnlijk een uitgebreide quarantaine erop hebt zitten sinds de geboorte. Daarnaast zal je al genoeg last van de warmte hebben en dan is zo’n mondkapje vreselijk voor je.

Tijdens jouw sessie bij jou thuis

Ik draag vanaf dat ik aanbel een mondkapje. Deze komt alleen af als ik even wat drink wellicht. Zelf hoef je van mij geen mondkapje in eigen huis te dragen. Maar dit is alleen als je wel de 1,5 meter afstand in acht houd en er naast jou en je man niemand anders aanwezig is. Ik ben dan dus de 3e persoon. Ik begin vaak met opbouwen van de spullen. Hierbij zet ik vaak mijn zelf meegebrachte kacheltje vast aan. Je hoeft zelf niet voor een warmere omgeving te zorgen. Ik zorg voor alles hiervoor. Ik heb van te voren al pakketjes samengesteld na overleg met jou voor jouw sessie en leg deze (meestal op de tafel) klaar. Een aankleedkussen op de tafel is fijn, dan kunnen we beide van een fijne hoogte werken.

Als je verder nog vragen hebt hoor ik het graag.